Voor ouders

Begeleiding van ouders van hoogbegaafde kinderen

Ervaar jij dat je begaafde kind niet gelukkig is? En ervaar jij een grote uitdaging om je kind op de juiste manier te ondersteunen? Of heb jij strijd met je kind over verschillende zaken tijdens de opvoeding?

Ik help je om als ouder begaafdheidsexpert te worden. Eenvoudig binnen handbereik alle tools om je begaafde kind gelukkig te maken inclusief een fijne sfeer thuis.

Begeleiding die bij jou als ouder, bij je kind en bij jouw gezinsituatie past, geeft je handvatten om samen met mij een oplossing voor jouw kind en voor jou als ouder te vinden.

Lees hieronder hoe ik jou kan helpen:

Online training voor ouders van hoogbegaafde kinderen

Op een passende en positieve manier je begaafde kind ondersteunen

Ben jij de ouder die soms even niet weet hoe jij je begaafde kind het beste kunt ondersteunen? Herken jij misschien dat jij je machteloos kunt voelen als jij je kind niet begrijpt of dat de sfeer thuis minder fijn is? Als ervaringsdeskundige kan ik jou hiermee helpen.

In deze online training ga je als ouder  “empowerment” vinden zodat je vanuit je eigen kracht én op je eigen, persoonlijke manier je kind leert te begeleiden.

Mocht je meer informatie willen over deze praktische training dan kan dit via het contactformulier aangevraagd worden.

Ouderkracht

Dé 1 op 1 begeleiding over opvoeden voor ouders van (hoog)begaafde kinderen

Met mijn 3 maanden OUDERKRACHT programma leer ik ouders van begaafde kinderen om zelf
begaafdheidsexpert te worden. Krijg eenvoudig binnen handbereik alle tools om je begaafde kind gelukkig te maken, voldoende uitgedaagd te krijgen én een fijne sfeer in huis te hebben.

Peers 4 Parents

Begeleiding van de emotionele ontwikkeling van je begaafde kind

Het opvoeden en begeleiden van begaafde kinderen vraagt vaak veel van het aanpassingsvermogen, het inlevingsvermogen en de creativiteit van jou. Ouders van begaafde kinderen lopen vaak tegen andere opvoedvraagstukken dan ouders met normaal begaafde kinderen aan.

Wil jij graag:

• Ontdekken hoe je je kind beter kunt begrijpen?
  • Ervaringen delen met andere ouders die jou begrijpen?
  • Handvatten vinden om je kind emotioneel te kunnen begeleiden?
  • De communicatie en relatie met je kind, partner en/of school verbeteren?

Het programma bestaat uit 7 online en of live bijeenkomsten van 1 ½ uur. De volgende onderwerpen worden onder andere besproken:

• Kenmerken van begaafde kinderen
  • Intensiteit, perfectionisme en stress
  • Motivatie, enthousiasme en (onder)presteren
  • Idealisme, (on)gelukkig zijn en depressie
  • Discipline en zelfmanagement
  • Positief ouderschap

Als Peers4Parents facilitator bied ik samen met een collega facilitator een veilige ruimte voor het delen van ideeën en strategieën en geven van ondersteuning in een ontspannen sfeer.

Wil je dat jouw begaafde kind gelukkig is?

Maar weet je niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen?